Διακονίες / Αύξηση στην Χάρη / Παιδιά

Παιδιά

Κατηχητικό και διάφορες Διακονίες για παιδιά

Τα παιδιά στην πρώτη θέση! Θέλουμε σαν τον Χριστό που είπε στους μαθητές Του “αφήστε τα παιδιά να έρθουν σε μένα” να είμαστε μια εκκλησία που τα αγκαλιάζει και τα δέχεται με αγάπη και ενθουσιασμό. Στόχος μας είναι να δούμε τα παιδιά μας να κάνουν δυνατές φιλίες μεταξύ τους, να βλέπουν την πρακτική πλευρά της πίστης στον Θεό, να μελετούν τη Γραφή. Πάνω από όλα, στόχος μας είναι να γνωρίσουν προσωπικά ως σωτήρα τους τον Χριστό και να βάλουν γερά θεμέλια στη σχέση τους αυτή που θα κρατήσουν σε όλη τη ζωή τους.

Το πρόγραμμα

Το Κατηχητικό ή το Κυριακό Σχολείο όπως συνηθίζουμε στην εκκλησία μας να το λέμε ξεκινά από τη στιγμή που τα παιδιά με τους γονείς τους έρχονται στην εκκλησία. Μετά την ώρα της λατρείας τα παιδιά πηγαίνουν στις δικές τους τάξεις για να διδαχτούν τον Λόγο του Θεού. Πριν το μάθημα στις τάξεις υπάρχει ώρα υμνωδίας στην οποία τα παιδιά ψέλνουν παιδικούς ύμνους.
Οι τάξεις χωρίζονται ηλικιακά ως εξής:

  • Α’ τάξη: Προνήπια
  • Β΄τάξη: Νήπια
  • Γ’ τάξη: Α’και Β’ Δημοτικού
  • Δ’ τάξη: Γ’, Δ’ και Ε’ Δημοτικού
  • Ε’ τάξη: ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου
  • ΣΤ’ τάξη: Έφηβοι

Σε κάθε τάξη τα παιδιά διδάσκονται την Αγία Γραφή χρησιμοποιώντας εκπαιδευτικό υλικό κατάλληλα προσαρμοσμένο στην ηλικία τους. Το μάθημα γίνεται με ειδικές φανελογραφίες, κουκλοθέατρο και διάφορα σκετς δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα μάθησης.
Παράλληλα με τα μαθήματα του Κυριακού Σχολείου συχνά οργανώνονται εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά και τους γονείς των παιδιών.
Τέλος τα παιδιά του Κυριακού Σχολείου με τη βοήθεια των δασκάλων τους οργανώνουν ειδικές γιορτές την ημέρα των Χριστουγέννων όπου η κάθε τάξη παρουσιάζει κάποιο πρόγραμμα σχετικά με το μήνυμα των Χριστουγέννων.
Η ώρα του Κυριακού σχολείου προσφέρει μία δημιουργική και εποικοδομητική εμπειρία στα παιδιά που συμμετέχουν. Επίσης είναι μία περίσταση όπου τα παιδιά γνωρίζονται, αναπτύσσουν σχέσεις, δημιουργούν φίλους και συμμετέχουν μαζί σε εκδηλώσεις.

Βρείτε τη σελίδα μας στο facebook για νέα και ανακοινώσεις!

Διεύθυνση

Α΄ Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία

Αθήνα

Αμαλίας 50 Αθήνα 10558
ΧάρτηςΓλυφάδα

Λ. Βουλιαγμένης 44 Γλυφάδα
Χάρτης
Γραφείο Εκκλησίας
Τ. 210 32 31 079
f. 210 33 16 577
aeee@ath.forthnet.gr