Διακονίες / Παρουσία στην πόλη / Φιλήμονας

Φιλήμονας

Φιλήμονας

Αγκαλιά Αγάπης, Εργαστήρι Αλλαγής

Το 1986 η εκκλησία μας ξεκίνησε το πρώτο στην Ελλάδα Χριστιανικό Κέντρο Απεξάρτησης με την επωνυμία «ο Φιλήμων». Την περίοδο εκείνη «ο Φιλήμων» ήταν ένα απ’ τα πρώτα κέντρα απεξάρτησης που λειτουργούσαν στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία για την ίδρυσή του, ανήκε στον Λάμπρο Τσούτσα, ένα νεαρό τοξικομανή, ο οποίος πίστεψε στον Θεό κι Εκείνος άλλαξε τη ζωή του. Ο Θεός έβλαλε στην καρδιά του Λάμπρου τον οραματισμό για τη δημιουργία ενός κέντρου απεξάρτησης με σκοπό τη διακονία σε νέους ανθρώπους που ζουν στην απόρριψη και την περιθωριοποίηση, μπλεγμένοι στα δίχτυα των ναρκωτικών. Έχοντας βιώσει κι ο ίδιος αυτή τη φοβερή κατάσταση κι έχοντας βγει νικητής με τη δύναμη του Θεού, ο Λάμπρος ήταν ο πλέον κατάλληλος για να βοηθήσει κι άλλους παγιδευμένους νέους να γνωρίσουν τον ζωντανό Θεό και να γλιτώσουν απ’ τη μάστιγα των τοξικών ουσιών.

Από τότε μέχρι τώρα χάρη στη διακονία αυτού του Χριστιανικού κέντρου απεξάρτησης περίπου 70 άτομα ζουν πλήρως απεξαρτημένα.

Παράλληλα, με την θεραπεία μέσα στο κέντρο αποτοξίνωσης, η διακονία του «Φιλήμονα» αγγίζει και τους γονείς των παιδιών καθώς και την ευρύτερη οικογένειά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: Φιλήμων

Διεύθυνση

Α΄ Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία

Αθήνα

Αμαλίας 50 Αθήνα 10558
ΧάρτηςΓλυφάδα

Λ. Βουλιαγμένης 44 Γλυφάδα
Χάρτης
Γραφείο Εκκλησίας
Τ. 210 32 31 079
f. 210 33 16 577
aeee@ath.forthnet.gr